söndag 25 september 2011

ONE STEP BACK, TWO STEPS FORWARD

Äntligen skulle de lämna soffan och datorerna för en helg...! När jag nämnde för R i veckan, lite snabbt vid middagen, att pappa (hans pappa alltså), skulle iväg till Göteborg på bokmässan i helge och tyckte att det vore väl kul att följa med, så trodde jag inte alls att han skulle ta till sig det, eller ens agera. Men det gjorde han.
Jag pratade med hans pappa (pappa D) någon dag senare, som då berättade för mig att R och hans tjej skulle följa med dem ner. Vad kul! Härligt att de äntligen göööör någonting tillsammans. Det har ju varit så himla frustrerande att bara se dem sitta där inne och häcka framför datorn. Men nu. Nu skulle de till Götet tillsammans med D och hans tjej.

Undra hur det känns för R att åka iväg med sin pappa sådär? D har ju varit frånvarande så stor del av R´s liv. Och att åka iväg tillsammans någonstans har inte hänt mer än antalet fingrar jag har på handen. Kanske hälften.. Men det är ju aldrig försent. R fyller 19 år snart, men han är fortfarande ett barn. Men om några blir han vuxen. På riktigt. Och då kanske det inte är lika aktuellt för honom längre att ta igen tiden med sin pappa. Who knows.
De åkte ner igår. Tidigt på morgonen kom D och hans tjej och hämtade upp R här hemma. Sen hämtade de upp R´s tjej för att sen bila ner direkt till bokmässan, där D hade en liten monter med sin nya bok som snart ska komma ut. R måste vara stolt över sin pappa som presterat två böcker.

Sist när jag skrev så tyckte jag R´s attityd här hemma började bli rätt taskig igen. Så nu när han varit iväg under helgen så hoppades jag på att han kanske har "lättat" lite.
Jag var och hämtade upp honom inne i stan idag, direkt efter de kommit hem från Göteborg. Och nu var han faktiskt trevligare. Vanlig liksom. I bilen berättade han om hur de varit, han visade att han köpte sig en ny bok och berättade vad den handlade. Vi hade en trevlig liten pratstund helt enkelt. Och jag sa till mig själv att INTE ta upp något som skulle kunna förstöra den här trevliga pratstunden som vi nu hade. Alltså inte ta upp något så kallat "tjat". Och det gick bra faktiskt.

Imorgon är det måndag igen och man har en ny vecka framför sig. På tisdag ska jag iväg till Trestad på en liten sk "säljattack" som vi ska ha med jobbet. Det låter hårdare än vad det är. Ingen attack så, men vi ska bearbeta lite nya områden. De ska bli kul. Spännande. Och liiiite läskigt. Men bra. Bra för självförtroendet! "Det här kommer gå bra. Det här fixar jag". Det har jag lärt mig på KBT:n (Kognitiv BeteendeTerapi) att
jag ska tänka.