tisdag 7 juni 2011

BACK IN BUSINESS

35 min kvar innan jag ska vara på plats och skriva på kontraktet. Som vanligt är jag sen. Förstår inte varför det alltid blir så, jag som tyckte jag var ute i god tid nu.
Ytterdörren är låst, går mot bilen för att åka iväg. Hinner knappt ta några steg förens jag kommer på att jag glömt att lägga ut nycklarna åt R som skulle komma hem på lunchen. Så! Nu kunde jag åka. Bilen var varm. Ratten var stekhet. Maxa AC:n, ner med fönstrena och sen iväg. Bensinlampan lyser. Fasen ockå, nu måste jag tanka också.
Men jag hann faktiskt ändå. Kom t o m 7 min för tidigt så jag hann sitta kvar i bilen och sätta på mig lite läppbalsam i lugn och ro. Jag kände mig ju lite nervös inför det här mötet igår kväll. Nervositeten satt kvar imorse också, men när jag klev in i hissen i byggnaden och åkte upp 6 våningar, så var den borta. Min nya chef kom och tog emot mig när jag ringde på vid receptionen. Vi gjorde sen det "sedvanliga".. Gick in och satte oss i ett rum tillsammans med den HR-ansvariga. Hon presenterade sig kort och gick sen. Jag och min nya chef satt och gick igenom kontraktet. Sen fick jag en map med företagets färger och logga på. Däri låg det massa andra papper som vi gick igenom. Känns som om man gjort det här några gånger nu men den här gången kändes det bättre och roligare än det någonsin gjort tidigare. Att gå igenom regler, handbok mm.
Sen tog vi den här "vanliga" rundan på kontoret då man blir presenterad som det "nya tillskottet". Man känner att man får nyfikna blickar på sig från olika håll och jag kan inte låta bli att tänka och undra vad de tycker om det dem ser. "Är det så hon ser ut, den nya säljaren".. Men det känns också som en ganska van sits.

Vilken värme det har varit idag! Härligt. Men också ganska klibbigt. Nu gick det inte att åka hem och sätta sig på baksidan, det var alldeles för varmt för det. Nej, hem och äta lunch och sen åka och lägga mig vid vattnet. Jag tänkte på Emily som var på en varm skolgård nu. Och att jag "bara" har ca 1 vecka kvar av min arbetslösa tid. Sen kommer jag att jobba på heltid igen. Då kommer jag inte alls träffa henne lika mycket som jag gjort nu sista året. Nej, jag tar med henne också. Jag slängde in matresterna från igår i mikron, slängde i mig maten, packade lite snabbt badväskan och åkte sen och hämtade en förvånad Emily som undrade varför jag helt plötsligt stod i hallen så tidigt. Glad blev hon :)
En till lite kvalitietsdags. En kvalitetseftermiddag. Vi åkte till en badstrand inte långt härifrån. Det var knappt några folk alls. Klockan var bara runt 14, de flesta barnen var fortfarande på dagis eller i skolan.
Vi tog fram fikat på en gång. Det är ju det mysigaste. I alla fall när man är barn. Och vuxen. Ibland.
Efter någon timme på stranden med sol och lite skvättande i vattnet så blev Emily lite toanödig.. Bajamajorna var inte på plats än, sässongen har väl inte börjat riktigt ännu. Så vi åkte hem. Innan det blev försent..

The Sounds är jäkligt bra! Den här låten har jag som favvo med dem just nu. Hade jag varit tonåring och lyssnat på dem så hade jag satt på den här när jag blev arg på pojkvännen. Typ som man gjorde med låten "I hate you so much right now" med Kelly.