lördag 27 augusti 2011

Another day in Täby

Jag måste erkänna att barnkalas aldrig varit riktigt min grej. Det är inte alls så att jag tycker att det är tråkigt eller så. Tvärtom. Det är jättekul att se hur glad Emily är dagen innan, inför "the big day". Hur förväntansfull och spänd hon är. När hon nästa morgon vaknar alldeles för tidigt för att sen räkna minuterna fram till det är dags. Fram tills det ringer på ringklockan och första gästen kommer.
Nej, det är mer att man vill att det ska bli bra, att man vet att det kommer bli två intensiva timmar med fix och underhåll på alla sätt. Lekar, ta fram lunch, duka av lunch, värma bullarna, fram med fikat, fixa lekar, öppna presenter. Se till att alla barn är glada och har kul. Visst, det är roligt men också speedat. Och det är alltid lika skönt när allt är klart. När alla har gått och man bara kan sätta sig i soffan och pusta ut. Nu är det bara 1 år kvar till nästa gång.. Nej, jag överdriver lite kanske. Men jag ljuger om jag säger att det inte gör nåt att det dröjer ett tag till det är dags igen.

När alla barnen blivit hämtade och vi satte oss i solen och läste tidningen för att varva ner lite, så kände man tröttheten komma. Vi hade först pratat om att åka ut med båten så fort kalaset var slut men vi hoppade det. Vädret var jättefint. Äntligen lite efterlängtad värme som vi inte haft på typ hela augusti. Men den fick vi njuta av i solstolen på tomten istället.

Och vad händer imorgon då? DÅ..kanske vi åker ut med båten. Beroende på vädret. Man vet ju aldrig. Även fast det står på SMHIs hemsida att det ska bli bra imorgon så kan det hinnas ändras nästa morgon till 12 grader och moln.. Så vi får se hur väl det stämmer. Annars ska vi nog åka och hälsa på en vän här i närheten. Ta en liten eftermiddagsfika eller nåt. Alltid lika trevligt.

Känner att det här inlägget i stort sett inte handlade om någonting, men nu ska jag ju försöka att skriva oftare. Och då kanske det kommer bli nåt sånt här "blajprat" ibland.

Nu ska jag dricka ur mitt vinglas som stått och väntat alldeles för länge på att jag ska skriva klart. Sen blir det nog läggdags. Klockan är 23 och Emily sover här i soffan bredvid. J tittar på någon s..tfilm på trean.

Sleep tight!