måndag 6 juni 2011

100% KVALITÉ

Varje ålder har verkligen sin charm. Bebisåldern är så mysig. Man kan ligga o pussa på sin lilla bebis hur mycket som helst. Lukten av bebis. Man ler och smälter så fort bebisen ger ifrån sig ett litet ljud, en liten grimas.
6-snart 7-åring är också en väldigt härlig och mysig ålder. Rolig. Det verkar vara mycket som utvecklar sig i deras kroppar. Benen har dragit iväg ordentligt, hjärnan arbetar hårt verkar det som. Mycket funderingar, frågor, tankar. Fantasin börjar sprudla mer och mer. Humöret kan helt plötsligt börja svacka. En liten tonåring börjar komma fram. Fast på ett väldigt milt sätt.

Idag på nationaldagen åkte jag och Emily in till stan. Minns att jag och M hade det lite som tradition med R när han var i Emilys ålder. Nu var det Emilys tur. J jobbade så det fick bli en mor-och-dotter-dag. En mycket mysig sådan blev det. En kvalitetsdag.
Vi tog tåget in till stan och sen t-banan någon station. När vi kom upp från t-banan var det första Emily sa: "Åh vad fint det är!" Vi är inte så ofta inne i stan med henne och när det väl blivit så har det varit på andra ställen, inte där vi var nu. De ställena har ju också varit fina, men det här var ett litet nyare ställe för henne. Vi gick bort mot Kungsträdgården där det fortfarande var "Smaka på Stockholm". Alltså massa matstånd i hela Kungsträdgården. Doftade gott matos överallt från alla möjliga olika kök. När vi kom in i området stod det killar och delade ut vimplar med Svenska flaggan. Emily fick en handen på en gång.
Jag hade lovat henne en ballong och dem fick hon syn på ganska snabbt i Kungsan. Vi styrde dit på en gång. Det blev en hjärtformad ballong med hästar på. Emily har blivit väldigt djurkär på sistone. Alla hundar hon ser är "åhhh så gulligaaaa".. :)
När hon fått sin ballong gick vi till ett glasstånd i närheten och köpte oss varsin bägare med tre kulor i. I de små små-parkerna bakom Kungsan hittade vi en liten plätt där vi satte oss och slickade i oss glasssen innan den smalt bort.

När glassen var uppäten och det bara var glassås kvar i bägaren, så gick vi bort mot Slottet. Tittade p alla båtar, alla folk. Det var varmt nu men som tur var så blåste det på rätt bra. Vi tog en promenad in mot Gamla stan, köpte en chokladboll för 25:-. Helt stört vilka priser, och egentligen ännu mer stört att man köper ändå.

Efter jättelyckad dag åkte vi hem. Trötta och nöjda.
Imorgon ska jag skriva kontrakt på nya jobbet. Är nästan lite nervös...