lördag 21 maj 2011

WE WILL SEE..

En vit kortarmad blues och ett par svarta knäkorta byxor. Skorna blev ett par svarta pumps. I öronen hängde ett par halvstora silvriga örhängen. Så fick outfiten bli i onsdags när det var dags för en ny intervju.

"Har du nycklar med dig?" frågade jag R på morgonen innan han gick iväg till sin praktik. "Jag ska på intervju idag så jag är nog inte hemma när du kommer". Jag ville gärna säga det till honom. Att jag skulle på intervju. Så han vet att jag jag har lite på gång. Så han inte tror att det inte händer något. Det känns mer jobbigt ibland att vara en arbetslös mamma. Emily bryr sig säkert inte. Men R. Han är ändå 18 år, tonåring. Det är nog inte så kul att ha en mamma som går hemma. Som är hemma när han går och som är hemma när han kommer hem. Mestadels i alla fall. Så när jag ska på intervju så vill jag gärna att han ska veta det och sen brukar jag berätta hur det gått. Han är ju stor nu, en till vuxen i familjen. Jag vill att han ska känna sig delaktig i vissa saker.

Jag fick ett sms i går kväll om att jag skulle komma till Hotell Radison Blu kl 13 nästa dag. När jag kom in i lobbyn ringde jag henne som vi kommit överens. "Hej Annie, jag sitter här i en fåtölj till vänster". Jag vände mig om och såg en kvinna i 40-årsåldern. Hon såg snäll ut. Man fick en känsla av att hon skulle vara "bra". Bra på att intervjua, bra på att skapa kontakten.
Det blev en jättebra. Lång blev den också, nästan två timmar. Så när jag gick därifrån var jag rätt trött i huvudet. En vän som jag kännt sen länge ringde på mobilen. Hon är mammaledig och undrade om vi kunde ta en promenad. Synd, jag var ju inte hemma. Men på fredag kanske?! Vi skulle höras då.
Solen sken, det var riktigt härligt väder. Skönt att värmen var tillbaka. Vädret hade varit halvdant de sista dagarna. Jag ringde J som jag visste skulle sluta snart. Man kanske kunde få skjuts hem..?
Yes, det skulle jag få. Om ett tag. Han skulle bara avsluta först. Jag passade på att strosa runt lite. Jag är så sällan i stan nu för tiden på dagarna. Och är jag det så är det för att fika eller ta en lunch. Aldrig att det blir att gå runt och shoppa. Eller fönstershoppa. Jag gick Drottninggatan upp, bort mot Observatorielunden-hållet. Åh, jag skulle ju verkligen behöva ett par skor.. Det kunde jag väl få unna mig nu efter en bra intervju..?!
Jag gick in på Mixage där jag ofta brukar hitta någonting snyggt. Så blev det den här gången också. Tänk vad glad man kan bli av att få shoppa lite grann.

Nu är det lördag. Igen. Times flies! Det ska bli fint väder hela helgen. Idag hade jag och Emily tänkt att träffa en vän och hennes två döttrar som är lika gamla som Emily. Vi ska ses i Skavlöten och ha lite picknick. Perefkt ställe för barnen. En liten badplats, naturområde, stora gräsplättar som de kan springa runt på.
Men imorse klockan 7 kom Emily in och sa att hon kände sig varm, lite febrig. Åh nej, inte nu när det ska vara så fint väder. Vi ska ju ut med båten imorgon också. Hmmm...vi väntar fram tills lunch och ser hur hon känner sig. Hoppas det är lugnt...!!