tisdag 12 juli 2011

KANSKE EN MENING? KANSKE INTE

En av J´s vänner hade frågat om vi ville komma ut med båten i fredags, till deras landställe.
Det hade absolut varit jättetrevligt men vi hade planerat att åka ut på lördagen istället och sova borta en natt.
Och det var tur att vi inte tackade ja till fredagen. Vi var så himla trötta när vi kom hem från jobbet. Av någon konstig anledning för veckan hade inte varit så jätteansträngande.
Istället gjorde vi en enkel pastarätt, satte oss på altanen, drack vin och bara hade en lugn och skön kväll.
Vi struntade i att handla inför båtturen nästa dag, det kunde vi göra precis innan vi skulle ut..

Herregud vad mycket packning..! Vi skulle ju bara vara ute en natt. Mat, täcken, kuddar, kläder. Att man alltid blir lika förvånad när man packar. "Vad mycket plats det tar, vad många väskor det blir".
Sen iväg till Centrum för att handla på Bolaget, köpa den sista maten, hitta några nya solglasögon som gick sönder när vi var ute m båten för några veckor sen.
När vi sprungit runt där i en timme och  båda började känna att klockan tickade på rätt bra så frågade man sig att varför gjorde vi inte det här igår?? Nu var klockan över 12, det  var fint väder. Halva dagen hade snart gått. På att stressa runt.

Äntligen kom vi ut i skärgården. Solen sken fortfarande. Vi knappade in en ö i närheten av Möja på plottern, där J´s syster och hennes familj med vänner skulle befinna sig. Efter någon timmes åkande så hittade vi viken där de låg. En mysigt ställe hade de hittat.
Det blir varmt så vi tog ett dopp från båten, låg o solade och pratade. Kopplade av. När kvällen kom tände alla sina grillar. Det blev en ganska sen kväll. En skön sommarkväll.
Nästa dag tänkte jag och J dra vidare. Åka till Möja där jag aldrig varit, för att äta lite lunch, strosa runt och sen ta båten hemmåt igen. Ni vi vaknade sken solen men mulnade det på. Typiskt. Kom t o m lite regnstänk men som tur var blev det inget mer sen.
När vi packade ihopp så skulle jag skölja rent bikinin i vattnet. Jag stod på båten och böjde mig för att nå vattenytan. Oj, min ring som jag haft i flera flera år höll på att glida av fingret. Lika bra att ta av den så att den inte åker i vattnet. "Om jag lägger den här bredvid mig så kommer jag säkert råka stöta till den ner i vattnet". Plums! Sekunden efter åker ringer ner i vattnet..! Riktigt j-a klumpig av mig. Och den där ringen också. Jag gillade verkligen den. Inte för att jag fick den av M för flera flera år sen, utan för att den var så fin. En speciell ring. Under åren har den försvunnit till och från. Men den har alltid kommit tillbaka. Sist försvann den under första året m J. Den var bara borta en dag. Jag hade jämt på mig den. Men nu var den försvunnen. Jag letade överallt i lägenheten men det var spårlöst försvunnen. Ett år senare skulle jag och J flytta till huset. När vi skulle flytta ut sängen och drar den från väggen, så ligger ringen där! I ett hörn bakom sängen. Jag bler jätteglad. Nu satt den på mitt finger dagligen igen. Men på jobbet, när man varit på toa, så var det inte ovanligt att receptionisten mejlade ut att "någon" hade glöm sin ring på toan. Who could that be....?

Och nu låg den på bottnen. Inte alls djupt ner, jag kunde se den ligga och glimra från båten. Men det skulle vara lite halt att gå ner på stenhällen från land. Jag tyckte att om man tar fiskespöet och försöker fånga upp den från båten så kanske det går. Den låg ju så synligt där. Men J föreslår att Charlie, ett utav barnen, kunde gå ner i vattnet från land, och försöka ta upp den med handen. Det var inget bra förslag. Det blev bara grumligt och och massa lera rördes upp när Charlie försöka få tag på den. Jaha, det var den ringen.. Vi försökte igen sen när leran lagt sig, men det gick inte. End of story. F-n, jag gillade ju verkligen den där ringen. Men som jag brukar tänka, när nåt mindre kul händer, det fanns väl en mening med det också. Vaddå för mening?? Vet inte, men kanskte typ att det var nåt jag fått från mitt ex. Att ringen symobileserar "dåtid" och att jag tar ett steg frammåt i livet just nu. Nytt jobb, nya händelser... Ytterligare ett steg från"det gamla" ytterligare ett steg till det nya. Kanske en ny ring på fingret.

Långsökt, ljupt, töntigt tänkt. But who knows..