tisdag 29 mars 2011

Jobba jobba jobba..!!

Tröttheten var ganska skön på nåt sätt. Det var en annan typ av trötthet. En sån där som man känner för att man har gjort något kreativ under en intensiv tid. Använt hjärnan på ett "bra" sätt av en kul anledning.
Jag känner inte det så jätteofta nu när man är "arbetssökande". Men efter en intervju på tre timmar inkl ett slags kunskapstest på 1 1/2 tim så var jag rätt trött i huvudet när jag satte mig i bilen på väg hem.

Igår fick jag mejlet en länk från rekryteringsföretaget. Det var en länk till ett test som skulle ta mig ca 1 tim att göra. Jag skulle betygsätta från skala 1-5 vad jag tyckte var viktigt och mindre viktigt. Det var 150 st påståenden som jag skulle läsa igenom. När det var klart skulle jag betygsätta vilka påståenden som stämde bäst överens på mig. Det var ytterligare ca 150 st alternativ till som jag skulle svara på. Det kunde vara väldigt konstiga och osammanhängande påståenden ibland. "Vad är mest/minst viktast för dig: 1. Göra bästa resultat på arbetet, 2. Att få bekräftelse på att du är bra, av dina kollegor, 3.Finnas till stöd för dina kollegor, 4. Att tänka på de handikappade i samhället"..! Vart kom DEN frågan ifrån?? Den hade ju inte alls någon likhet m de andra frågorna. Är jag en dålig egoistik hemsk människa om jag väljer alt.1 framför sista alternativet? Eller vad vill de att man ska framstå som? Herregud, jag fick tänka jättenoga hur jag svarade, vilket man INTE skulle göra på det här testet. Men hur lätt var det?

Efter detta omfattande testet så skulle jag idag åka till rekr.företaget för att göra ytterligare ett test. På 1 1/2 timme. Jag kom dit vid 8.30, kände mig peppad. Hade ett äpple i väskan ifall jag skulle bli hungrig. Blir jag oftast det efter typ 20 min från frukosten. Och då funkar jag inte särskilt bra om jag inte får nåt i mig ganska snabbt. När jag kom till kontoret inne i stan fick jag sitta ensam i ett rum och med en dator. Sen var det bara att sätta igång. Och det gick på tid. Nu var det ordförståelse. Sen var det någon slags "mönstertydning". Kan man säga så..? Man skulle tyda massa olika mönster som bestod av cirklar, kvardrater osv osv. Lite invecklat, svårt att förklara. Efter det var jag lite smått trött i huvudet.. Hade nog suttit i en timme nu. Nästa och det sista avsnittet var någon slags tydning av sifferkombination. Typ "3058735" och sen en tom ruta efter sista siffran där man skulle fylla nästa troliga siffra. I början gick det faktiskt bra. Flöt på där. Men sen tog det bara stopp. Hjärnan la av. Helt. Talen blev svårare och svårare och det märkte jag verkligen. Helt plötsligt såg jag bara massa siffror framför ögonen och fick inte ihopp det på nåt sätt. Jag testade minus, plus, gånger. Men det gick inte. Då hade jag typ 1 min på mig. Magen kurrade rätt bra nu..Dags att ta äpplet. Sen var tiden slut.

Efter testet blev jag hämtad från rummet och då var det dags för en muntlig intervju. I 1/2 tim till. Sista 10 min började det bli lite småjobbigt av mitt kurrande i magen. Den var så tom som den kunde bli. Jag hade fått ett glas vatten i början på intervjun och det glaset hade jag fyllt på ett antal ggr nu. Så det var typ det enda som skvalpade runt i magen. Så jag blev ju jättekissnödig också. Jobbigt..!!
Men det gick bra. Ändå. Intervjun gick bra. Jag sprang på toa när hon sa att hon skulle gå och kopiera nåt papper. Tog en kola från en av alla godisskålar som stod i korridoren för att fylla magen m annat än vatten. Sen var det tack och hej då. Skaka hand. Åka hem och fixa fram tre st referenser. Och sen. Hoppas jag på att få svar till helgen. Det jobbiga är ju att jag kan få ett nej. 50% chans. Kommer nog kännas rätt tungt efter alla dessa tester och prov och intervjuer. Men men. Imorgon är en ny dag.. :)