torsdag 3 mars 2011

Jävla idiot!!

I måndags när jag var på väg in till stan för att träffa en vän så märkte jag att jag hade missat ett samtal när jag satte mig på tåget. Jag kände inte igen numret så hoppades på det var gällande ett jobb som jag hade skickat in ansökan på i helgen. Jag lyssnade av meddelandet och det var från rekryteringsbyrån som hade hand om rekrytyringen av tjänsten.
Jag tyckte att han lät lite ointresserad på nåt sätt, killen som lämnade meddelandet. Ingen trevlig eller glad ton alls. Han t o m gäspade vid ett tillfälle. Man rynkade ju lite på ögonbrynen och fick inte jättestor lust att ringa upp men jag var ju intresserad av tjänsten så jag ville ringa tillbaka.
Han hade samma tråkiga och nästan lite nonchalanta sätt när han svarad. Tur att det inte var hos honom man sökte jobb. Jag skulle ändrat mig på en gång! Vi bestämde en tid som jag skulle ringa senare på dan i och med att jag satt på tåget nu.

När jag träffade min vän så berättade jag för henne om den här lite otrevliga rekryteraren. Hon sa att jag får ju tänka att det faktiskt inte är hos honom jag söker. Och det är ju så sant. Men jag tänkte också att ska man sitta vid honom o bli intervjuad, vad får han för uppfattning om mig? Han verkade inte särskilt bra på sitt jobb om man säger så..
Jag ringde upp honom vid avtalad tid. När jag ringde o presenterade mig o sa varför jag ringde så sa han bara "jaha", väldigt kort. Han hade inte tid nu och bad mig ringa nästa dag istället. Fick bara mer o mer dåliga vibbar. Nästa dag ringde jag igen. Han lät lika kort och otrevlig. Men det vara bara början..! Nu skulle han börja intervjua mig på telefon. Och det var nog den värsta "intervju" (eller vad det var han höll på med) som jag har varit m om!!!

Han hade sån otrolig nedlåtande stil, han försökte verkligen få mig att känna att jag klarar inte av den här tjänsten och han skulle verkligen tala om det för mig. Han hade minsan jobbat i mediabranschen i 20 år. Alla svar jag gav på hans konstiga hemska frågor ifrågasatte han och tyckte att jag inte alls förstod vad den här tjänsten handlade om. Han frågade om jag verkligen förstår vad det är för tjänst jag sökt, att det här är minsan inget glamourjobb osv osv. Han hade sånt jäkla otrevligt sätt att tala till mig på så till slut kände jag bara att jag lägger på snart. Jag tänker inte ta den här skiten. Det här var ingen intervju, det här var nån jäkla attack..! Jag frågade på slutet varför han ringde till mig för överhuvud taget, när han ändå påstår att jag inte förstår vilken "avancerad" tjänst jag sökt (som han uttryckte det). Då blev han helt plötsligt osäker och verkade inte veta vad han skulle säga.
Istället började han ifrågasätta mig om jag har en aning om hur det är att jobba som säljare på det här företaget. Han började snacka bonusar på flera miljoner och bla bla bla. "Jag tror inte du förstår hur det är at jobba som det på det här företaget" Nej, sa jag då. Men jag vet en som jobbar där som säljare så jag kan ju höra m honom. Men det tyckte han inte att jag skulle göra. "Varför ska du göra det", sa han lite osäkert helt plötsligt. Jävla idiot!! För att jag vill det, för du snackar ju bara massa skit och är allmänt dum i huvudet! Jag litar inte ett skit på vad du säger om den här tjänsten. Du ska jag bara måla upp den som nåt som jag aldrig skulle fixa. Så ville jag säga. Men jag sa bara att jag visst tänkte höra m honom. "Jaha..gör det då", sa han bara. Sen la vi på.

Jag satt bokstavligen o skakade i kroppen av ilska efter vi pratat. Hur kan en person som han vara rekryterare?? Jag var bara tvungen att mejla företaget som anlitat den här rekryteringsfirman och berätta
hur de hanterar sina kandidater. Fy fan!!!