fredag 1 juli 2011

ÄNTLIGEN SOMMARLOV!

Jag har faktiskt tyckt lite synd om Emily den här veckan för att hon har behövt att gå på fritids. Det har ju bara varit hon och en till från hennes klass som har varit där. Sen andra barn såklart från de andra klasserna.
Jag veeet, det går ju ingen nöd på henne. Hon tycker det är kul att vara där. Men mornarna har varit lite sådär faktiskt. Hon har varit hos M i veckan men han sa att hon kramades gärna lite extra länge när de skulle säga hej då, och ville att han skulle komma så tidigt som möjligt. Sen när han hämtat henne på eftermiddagen, så har hon tyckt att han kommit för tidigt. Då blir man ju lättad. Det är inte så farligt som det låter. Men ändå.
Det dåliga samvetet kommer lätt fram..

Idag var det min tur att få hem lilla älsklingen. Eftersom det är hennes sista dag, och fredag. Så ville jag hämta henne så tidigt som möjligt. Och sen göra något mysigt ihopp. Fira att det är sommarlov för henne.
Men jag ville jag kolla av på jobbet. Man vill  ju inte dra iväg för tidigt utan att veta att det är ok. Jobbet är fortfarande "nytt. Så jag checkade av läget och chefen sa som jag trodde: "Som jag sa när vi skrev kontrakt, du går när du vill. Det är inget jag tänker hålla kolla på. Länge man sköter sitt jobb och gör det man ska" I love my job! :) Så skönt att jobba med frihet under ansvar.

Vid 14-tiden ringde J. Han var jättetrött och var på väg hem. Tog en tidigare dag han med. Så det blev han som hämtade Emily istället. Men jag tog mig hem tidigt ändå så vi kunde gå ner och fika sen. Hon blev så glad litta snuttan när jag sa att vi skulle gå ner till kondiset.


Det är otroligt härligt med de här varma sköna sommarkvällarna. Man vill ju verkligen ta vara på dem. Det är jättemysigt att vara hemma och ha fredagsmys, att sitta ute på altanen i lugn och ro tills klockan blir sen. Men ibland är det mysigt att ta sig in till stan sånna här kvällar också.
Vi är sällan ute och äter med Emily. Kan ju i och för sig bero på att hon är väldigt kräsen också.. Det är liksom ingen idé då, när hon ändå knappt äter nåt. Därför är ställen som Vapiano bra. Först tänkte vi faktiskt åka till Jimmys Steakhouse på söder. Där finns det ju hamburgare. T ex. Men det var såna köer genom stan så vi svängde in i city istället och hamnade på Vapiano. Perfekt! Där finns det pizza också.

Det blev verkligen en bra eftermiddag och kväll. En minnesvärd hoppas jag. För Emily. Man vill ju ge barnen sånna minnen som man själv hade när man var liten.