torsdag 14 april 2011

"HERE COMES THE SUN"...

Våren är här! Idag gjorde det absolut ingenting att jag inte har nåt jobb att gå till. Vädret har ju varit helt fantastiskt. Vad det kan ändra sig från dag till dag. Både ens inställningar, humör och vilja.
Solen och värmen bidrar verkligen med mycket. Vilken energi man får. Man blir ju så mycket gladare på alla sätt. Nu känns allt helt ok igen :)

En till bra sak hände faktiskt sent igår kväll också. När lampan var släckt och täcket överdraget så pep det till i mobilen. Det var pipet för mejl. Jag blev ju såklart nyfken. Särskilt med tanke på vad klockan var. Vem mejlar mig vid 23?
Jag vet inte om jag skrivit om mitt första jobb jag sökte nu efter studierna. Men det var i alla en nästintill drömtjänst för mig. Allt var i stort sätt var klappat och klart. Jag skulle bara få ett samtal från VD:n någon gång i slutet av januari. Men det kom aldrig. Vad hände? Har ingen aning. Försökte få tag på honom både via mejl o telefonen. But no answer.

Igår när jag satt med datorn i knäet och skulle sätta mig och söka nya jobb så började tankar snurra i huvudet igen. Vad har jag för kontakter? Vad har jag för kontaktnät? Hmmm.. Just det! Den där VD:n som inte hörde av sig. Varför inte skicka iväg ett mejl och visa framfötterna? Vad har jag att förlora på det? Så jag drog iväg ett mejl till honom. Kolla läget. Kanske han svarar. Kanske inte.
När mobilen pep vid 23 igår så var det han. Det trodde jag faktiskt inte. Att han skulle svara. Det har han ju inte gjort förut och nu är det säkert två månader sen jag försökte få tag på honom sist.
Han bad faktiskt om ursäkt för att han inte hade hört av sig och förklarade varför. Jag tog hans förklaring som en ok ursäkt. Han ville att jag skulle ringa honom och sa att dörrarna fortfarande är öppna. Nu vet jag ju att jag inte ska ropa "hej" efter vad han har visat tidigare men det var ändå kul att jag fick respons. Och att jag kan ringa om jag vill. För att prata lite mer. Prata lite business :)

Jag kunde ju inte sitta och häcka vid datorn hela dan idag. Inte när temperametern säger 23 grader i solen. Ut på altanen och lapa sol! Dra upp byxbenen lite för att ge smalbenen lite brunare nyans. Jo, faktiskt. Det blev lite färg. Fick t o m solrand. En av fördelerna med att komma från de sydligare breddgraderna. Efter en kvart i solen kommer ränderna där kläderna slutar. Idag fick jag en svag rand i slutet av halsen. Av t-shirtens ringning. Skoj!
Nej! Efter att ha suttit där o lapat sol ett tag så var det dags att vara lite kreativ. Okej att jag inte kan sitta inne vid datorn o söka jobb, men nåt måste jag göra på dagarna. Det fick bli att tvätta bilen. Jag har alltid gillat att tvätta bilen. Knäppt. Men jag tycker om att se resultatet efteråt. Den blir ju så fin och glänsande ren. Jag tror att jag jag haft nåt typ av bilintresse sen länge. Inte på det sättet att jag gillar att plocka under motorhuven eller rulla under bilen och kolla att allt ser bra ut. Nej, det är mer det yttre jag fastnat för. Ytan.
Pappa tog med mig rätt tidigt på bilmässor och sen när jag blev äldre var jag rätt mån om att våran bil skulle se fin ut. Så jag tvättade den gärna frivilligt. Sen har det liksom alltid funnits kvar där. Att trivas av att köra en kul bil med lite drag i, som ibland är nytvättad, med lite häftig utrustning, Lite livsnjutning för mig. Men som sagt. Jag är absolut ingen bilfanatiker eller så. Gillar bara bilar. Roliga bilar.

Kvällen avslutades med lite lätt grillning på baksidan. Korv m bröd och sallad till. Emily tycker ju det är så mysigt att plocka fram grillen. Och alla andra vårsaker. Hon ville t o m ta fram sina flipflop. Hold your horses! "Dem får du lägga på hyllan ett tag till". Men det är klart. Det är ju så härligt när vårvärmen äntligen kommer efter 6 månaders kyla. Klart man vill ta fram flipfloppen!