söndag 28 augusti 2011

Grattis, Ikea..!

Det känns som om man är inne i en "köpa-period". Är inte hösten en typisk sådan? Man behöver inköpa massa nytt till barnen, det är skolstart, semestern och sommaren är över. Höstaktiviteterna börjar, nya kläder behöver inköpas.
Emily har ett ganska litet smalt rum. Vi har tidigare haft som ett litet "issue" hur vi ska få in ett skrivbord också när hon börjar ettan. Nu har Emily börjat ettan. I och för sig har hon bara gått i en vecka men det är lika bra att köpa det där skrivbordet nu innan hon hinner gå klart trean..

I morse när vi vaknade gick åskan rätt bra och det ösregnade. Sånna dagar på sommaren kan vara rätt sköna ibland. Man slipper få dåligt samvete av om man inte åker ut och är i solen. Så nu kunde vi med gott samvete åka till Ikea och handla skrivbordet. Tillsammans med alla andra tusentals människor. Lönehelg och dåligt väder..
Men det var faktiskt rätt ok. Man kom fram med vagnen i gångarna utan att behöva armbåga sig fram. Och vi lyckades faktiskt, nästan, att bara köpa det vi tänkt att köpa från början. Några drickglas, galgar, lite lakan och ljus slank ner i påsen men sen fick det vara stopp. För så blir det ju jämt när man kommit hem från Ikea. Man har minst två fulla kassar med sånt man INTE hade dit för att köpa. Den där Kamprad kom
på ett jäkligt bra grej när han skapade Ikea..!
När vi kom hem var det bara det roligaste kvar. Att sätta ihop den stora garderoben och det lilla fina skrivbordet. Tusen skruvar och muttrar, och massa träskivor på hela golvet. Har man tur så saknas det inget. Har man otur får man åka tillbaka. Men det gick bra den här gången. Efter 7 timmars skruvande...