måndag 9 maj 2011

SUMMA SUMMARUM

Efter ett varv på 2,5 km var jag trött. Jag orkade inte ta ett varv till. Benen var ovanligt tunga och flåset gick inte alls som jag ville. Men jag och M var nöjda ändå, tempot var jag bra i alla fall. Vi gick tillbaka hem där Emily och J väntade. Det var fredag eftermiddag och första timmen på min vecka med Emily hade precis börjat.

Lördag. Solen sken när vi vaknade, lite småkyligt på morgonen men meterologerna hade lovat att värmen
skulle komma på dagen. Det passade bra, båten skulle läggas i. Äntligen. J åkte ut för att förbereda lite. Fylla på med bensin, sätta dit den nya plottern. Lite småfix. Jag och Emily var hemma och åt lite lunch, hoppade studsmatta, åka till centrum. Emily ville handla för sina sparade pengar. Så hon tog sin lilla handväska och hängde den över axeln. Sen åkte vi iväg. Det blev 1 m långa sugrör och en leksakshamster för slantarna. Vi avslutade shoppingen med en glass för att sen åka ut till Svinninge och J.
Tyckte faktiskt att det skulle bli spännande att se kranbilen lyfta upp båten för att sen lägga i den i vattnet. Tänk vad lite man behöver för att roas ibland.. Emily tyckte också att det var spännande.





Sen tog vi självklart en liten premiärtur. Och det var så himla härligt! Jag älskar verkligen att komma ut i skärgården, ha ansiktet mot solen och känna hur den värmer. Och J har verkligen kommit "hem" när han sitter där vid ratten och kör och blickar ut över vattnet. Emily går hit och dit och fram och tillbaka. Hon vill vara överallt i båten. Ligga i ruffen och leka med leksakerna när vi kör och när vågor kommer tjuter hon av skratt.
På kvällen grillade vi. Så gott så gott.
Emily var vaken ända tills klockan hann bli 22.30, vilket är ovanligt sent för att vara henne. Jag trodde därför hon skulle sova länge igår morse. Men klockan 8 stod hon i dörren till vårat sovrum med morgonrocken på och ville titta på Bollibompa.
En timme senare var jag och M i spåret igen. Ut o springa! Han ville köra intervall i 2,5 km och så fick det bli. Jobbigt blev det också..! Kom på att det är ju inte alls långt kvar till jag ska springa Vårruset. 3 veckor. Hur det ska det gå?? Jag vill ju klara att springa under 30 min i alla fall. Det måste jag fixa. 5 km på 30 min.

Efter lunch tog vi bilen ut till Svinninge. Ut till båten. Idag skulle vi ta en längre tur med båten. Vi köpte med oss fika och Emily packade en hel Ica-kasse m böcker och Barbie-dockor.
Vi la oss i en liten vik och bara låg och njöt av vårvärmen. J var rätt trött så han la sig i ruffen och somnade. Jag och Emily läste Mamma Mu. Man får underhålla henne efter ett ganska litet tag. Då är det inte kul längre. Inte om man inte går i land någonstans. Det finns ju inte så mycket att göra på båten för henne. Nästa gång får vi åka till Rindö eller någon annan ö, där det finns lite att göra.
Så efter vi legat i viken i ca en timme så ville hon inte vara kvar längre. Efter en del tjat från henne så gav vi med oss.
Oj vad trötta vi var när vi kom hem. Solen och den friska luften tar verkligen. Särskilt efter några månader i ide.. Summa summarum, jäkligt bra helg!

När jag tänker musik och svensk sommar tänker jag Ted Gärdestad: