måndag 25 juli 2011

GOTLAND

Nyligen hemkommen från en veckas semester på Gotland tillsammans m J och Emily. Alla är lagom sega och sitter i soffan och hänger vid datorerna. Emily spelar på ipoden. En sån "modern" familj vi framstår att vara.. Men det är faktiskt skönt att bara sjunka ner i den den rätt efterlängtade egna soffan när man varit bortrest i en vecka. Inte alls lång tid men det är ändå känslan "bortra bra men hemma bäst" man får när man låser upp och kommer in, hem, i hallen.

R har varit hemma med flickvännen medans vi har varit borta. De första dagarna bodde hans pappa här tillsammans med flickvännen och hennes barn. Sen bodde D själv här en dag medans flickvännen och barnen åkte hem. Syftet var att D och R skulle få lite tid själva. Att bara umgås på. Kanske t o m ta igen lite förlorad tid. Och det verkade ha gått bra. Jag fick samtal från R två gånger under veckan då han en gången undrade om vi hade Alfapet och andra gången om han fick sätta upp Emilys nya piltavla som hon fått i present några dar innan. R´s vardag har nu under sommaren annars bestått av att sitta inne och spela dator och äta chips och dricka cola.. Så när han ringde och frågade efter spel o piltavla så måste jag säga att jag blev riktigt positivt överraskad..! Men å andra sidan så vet jag att D inte hade tillåtit R att sitta inne på rummet, när D skulle bo här. Han hade ju kommit hit för att de skulle umgås.
Kändes bra och också kul att veta att de hade det bra tillsammans hemma hos oss. Att ha en vardag med sin pappa är ju inte något som R haft som vardag under sina 18 år precis.. Bättre sent än aldrig. Hoppas jag. Även fast det den här gången bara bestod av några dagar. Några värdefulla dagar.

Veckan på Gotland var bra. Bättre än förväntan faktiskt. Även fast jag aldrig brukar lita på flerdygngprognoser så kunde jag inte låta bli att titta hur vädret skulle se ut på Gotland, dagarna innan vi skulle åka. Det såg ju inte alls bra ut. Grått och regnigt. Och inte särskilt varmt. Så vi åkte dit med hopp om att få slippa regnet i alla fall. Men det blev ju faktiskt jättebra. Vi fick flera soliga dagar då vi såklart åkte till den jättehärliga stranden Norsta Auren. Och till Sudersand. Och till kalkbrotten Blå Lagunen.
Stugan vi hade hyrt hittade jag på Blocket. Minns inte riktigt när det var vi började titta efter stuga men det var en bra bit innan sommaren. Men ändå så var i stort sett allt uthyrt på Fårö. I alla fall i den prisklass som vi önskade. Det var ju där vi helst ville bo men istället hittade vi ett jättemysigt ställe strax innan Fårösund, precis vid Bunge. Då hade vi i alla fall nära till bilfärjan över till Fårö.
Det var ett gammalt vitt stenkalkshus. Ett sånt där klassiskt Gotländskt. Det låg lantligt med massa får runtomkring.

Det var andra året i rad vi åkte nu. Emily fäste sig verkligen förra gången och det här året "Mamma, nästa år kan vi ta med oss pappa hit". Mmm..eller så kan ni åka hit själva... :)
Det blir nog inget Gotland nästa år. Jag älskar verkligen att vara där. Många av mina sommrar som barn spenderade jag på Fårö. Men nu känner jag att det räcker med två år i rad på samma ställe. Hur underbart det än är. Sen vill jag ha förändring. Nåt nytt. Så vi får se vart vi hamnar då.

Nu är det två veckor kvar på semestern. Den här veckan har jag min andra vecka med Emily. Sen åker hon till M. Då är jag och J själva. Vi skulle gärna vilja åka iväg någonstans men jag får se vart ekonomin tar oss.. Ikväll blir det att betala räkningar och sen se hur mycket vi har kvar efter Gotland. Men det behöver inte bli nåt jättemärkvärdigt. Det är ju bara skönt att bara kunna åka iväg själva ett par dar. Sen sätter jobbet igång. For real! Det ser jag riktigt mycket fram emot. Fick förresten in min första offert nu under semestern. Skojigt!!

Lägger in några Gotlandsbilder: